Celulă robotizată pentru paletizare saci cu sare de 25kg

Colaborarea dintre SNS SALROM Salina Ocna Dej şi Robital Industrial Supplier a demarat cu un real succes tehnologic întrucât, datorită calităţii echipamentelor şi a procesului de implementare, prima linie instalată în urmă cu trei ani funcţionează în continuare la capacitate maximă, permanent, fără erori şi cu costuri minime de întreţinere, chiar şi în condiţiile unui mediu agresiv, cum este salina.

Parteneriatul dintre cele două companii a început prin instalarea unei linii automate de însăcuire, paletizare robotizată şi înfoliere pentru saci de 25 de kg, cu o productivitate de 1600 de saci pe oră. Aşa cum menţionează chiar reprezentantul beneficiarului, inginerul Adrian Alexandru, „această experienţă profesională poate fi descrisă drept una dintre cele mai reuşite pe care le-am avut cu furnizorii noştri. Linia de producţie a fost livrată şi instalată rapid, în condiţii de siguranţă, şi se remarcă prin uşurinţa în exploatare”.

„Ştiam că expertiza inginerilor Robital şi performanţele tehnice ale roboţilor Kawasaki fac echipă bună, însă am fost cu atât mai mulţumit atunci când clientul nostru ne-a contactat ca să ne spună că linia de paletizare tocmai înregistrase 100.000 de tone de sare ambalată, ceea ce demonstrează fiabilitatea sa ridicată”, a declarat Alexandru Turcu, director general Robital. Singurele costuri cerute de echipament pe parcursul celor trei ani de funcţionare au fost consumabilele necesare unei bune funcţionări. Robital Industrial Supplier a oferit, de asemenea, şi serviciile de mentenanţă a echipamentelor (piese de schimb, training şi asistenţă tehnică).

„Această achiziţie este printre cele mai profitabile, având în vedere preţul de cumpărare, costurile de întreţinere şi nivelul de exploatare a echipamentului, funcţional la capacitatea sa maximă, permanent”, a adăugat inginerul Adrian Alexandru, de la SNS SALROM Salina Ocna Dej.

Linia automată are ca element central robotul de paletizare Kawasaki ZD250, cu sarcina de 250Kg, dotat cu gripper electromecanic cu degete, pentru manevrarea sacilor. Paletizarea se face prin manipularea sacilor în grupe de două sau trei bucăţi, cu o cadenţa maximă de paletizare de 27 saci/minut, 40 tone/oră, iar puterea electrică consumată este de 20Kw.

Vrei să vezi și alte implementări?

Portofoliu

Vrei să implementezi un proiect asemănător?

Contact